Nappflaska av glas vs nappflaska av plast (vilken är bättre?)

Upplagt av Everyday Baby den

Din bebis är den mest värdefulla varelsen för dig på denna planet. Och eftersom det är så nytt för allt på den här planeten jorden vill du vara extra försiktig med allt som den direkt eller indirekt tar in.

Forskning tyder på att för ett barn är mammans bröstmjölk den hälsosammaste till att börja med. Men så småningom måste du börja ge den utanför mjölk också.

Vi är ganska säkra på att du matar barnet med den mest högkvalitativa mjölken men kan du säga detsamma om flaskan som matar barnet med mjölken?

Eftersom det finns så många alternativ tillgängliga på marknaden och ditt sinne är extremt upptaget av andra saker i ditt liv, slutar du med att du plockar upp den första tillgängliga flaskan.

Något bristen på medvetenhet och den tillfälliga processen att välja vilken tillgänglig flaska som helst kan skada ditt barn i det långa loppet.

Därför kommer vi i den här bloggen att diskutera de olika materialen som används vid tillverkning av nappflaskor och hjälpa dig att hitta rätt nappflaska för ditt barn.

Flaskmaterial

Att välja rätt flaska beror mest på vilket material som används för att tillverka flaskan. Låt oss diskutera de olika materialen som används i tillverkningsprocessen och vilken inverkan de har på bebisarna när de dricker ur dessa flaskor.

Plastflaska

Fördelar:

  1. Lätt tillgängliga: De finns tillgängliga i nästan alla lokala återförsäljare eller kedjor.
  2. Lätt att mäta: Eftersom de mestadels är genomskinliga kan du mäta hur mycket mjölk ditt barn dricker.
  3. Billigare: De är jämförelsevis billigare än andra typer av flaskor.
  4. Lätta: De är superlätta, lätta att bära och förvara.
  5. Okrossbara: De går inte sönder lätt även om de faller.

Nackdelar:

  1. Tillverkad av kemikalier: Plast är tillverkad av kemisk bearbetning. Även om nästan alla plastflaskor nu är BPA-fria, innehåller de fortfarande andra kemikalier med östrogen aktivitet.
  2. Benägen för repor: När du tvättar plast kommer du att märka att den lätt blir repig. Dessa repor kan bli utrymmen för bakterier att leva och frodas.
  3. Svårt att rengöra: Med bakterier som lever i repområdet blir det svårt att rengöra.
  4. Kan inte desinficera: Du kan inte riktigt sanera plastflaskorna i kokande vatten i 5 minuter eftersom de kommer att börja smälta och förlora sin form.
  5. Absorberar lukt: Plast är känt för att absorbera mer lukt och du hittar alltid plastflaskor som luktar mjölk nästan hela tiden.
  6. Inte hållbart: Man kan tro att plastflaskor håller längre men under användning får de så många repor och slitage att de till slut måste bytas ut ändå.

Glasflaskor

Fördelar:

  1. Kemikaliefri: Glasflaskor är inte gjorda av kemikalier så du kan vara 100 % säker på att ingen kemikalie sipprar in i ditt barns varma mjölk.
  2. Lättare att rengöra: Glasflaskor är mycket lättare att rengöra eftersom de inte blir repade och därför inte samlar på sig bakterier och lukt.
  3. Fullt subitiserbar: Du kan sanera glasflaskorna helt eftersom du kan lämna dem i kokande vatten i 5 minuter utan att oroa dig för att de går sönder av värme.
  4. Smakar bättre: Ditt barn kan smaka den riktiga mjölken i en glasflaska eftersom den inte har några rester av tidigare mjölk eller bakterier eller lukt.
  5. Håller längre: Glasflaskor håller längre eftersom de blir lätta att rengöra, de har ingen kvarvarande lukt eller bakterier och behöver därför inte bytas ut lika mycket.
  6. Inte ömtålig: Silikonbelagda glasflaskor är mycket svåra att bryta

Nackdelar:

  1. Jämförelsevis dyrt: Glasflaskor kostar mer på grund av materialet, hållbarheten och tillverkningsprocessen.
  2. Tyngre: Glasflaskor är något tyngre än plastflaskor vilket gör det svårt för barnet att hålla.

Värmeavkännande silikonbelagda glasflaskor

Fördelar:

  1. Värmeavkänning: Människor kan göra ett misstag ibland och mata sitt barn med varm mjölk. Vår värmeavkänning för glasnappflaska ändrar färg baserat på mjölkens temperatur, så du behöver inte oroa dig för att din bebis skållas.
  2. Lätt att rengöra: Dessa flaskor är gjorda av glas och därför som tidigare nämnt, samlar de inte på sig bakterier eller lukt och är lätta att rengöra.
  3. INNOVATIVT SILIKONBELAGT GLAS : Utsidan av glasnappflaskan är belagd med ett tunt lager silikon som ger ett bra grepp och förhindrar att det blir rörigt på golvet om glasflaskan går sönder. Detta innebär att du enkelt kan kassera den trasiga nappflaskan och att det inte behövs någon större rengöring.
  4. Lättvikt: Dessa flaskor är ergonomiska och spädbarn kan hålla dem bekvämt.
  5. Lätt att desinficera: Släpp dessa flaskor i kokande vatten i 5 minuter och dessa flaskor kommer lätt att desinficeras.

Nackdelar:

  1. Jämförelsevis dyrt: På grund av värmeavkänningsförmågan gör silikonbeläggning, glasmaterial etc. den något dyrare än andra flaskor.

ABC

Slutsats:

Sammantaget, även om våra värmeavkännande silikonbelagda glasflaskor är något dyra än plastflaskor, är ditt barns hälsa mycket viktigare, det är vettigt att välja dessa flaskor för ditt barn framför plastflaskorna.

Enligt rapporter från NPR, "En ny studie i tidskriften, Nature Food, tyder på att flaskmatade spädbarn runt om i världen kan konsumera mer än 1,5 miljoner partiklar av mikroplast per dag i genomsnitt."

Med tanke på det, är det inte mycket bättre att känna på våra barn i mikroplastfria flaskor?

← Äldre inlägg Nyare inlägg →