PLASTBABYFLASKAR SLÄPPAR MILJONER AV SMÅ PLASTPARTIKLAR VARJE GÅNG DU MATAR DIN BABY

Upplagt av Everyday Baby den

En ny studie som undersöker mikroplast har funnit att nappflaskor gjorda av polypropen (den vanligaste typen av nappflaska) släpper ut miljontals av dessa plaster under processen att sterilisera, skölja och förbereda modersmjölksersättning i en flaska - vilket framhäver behovet av mer forskning om effekten mikroplast har på människokroppen.


Yngre barn och spädbarn är mottagliga också för att deras organ bara håller på att utvecklas. Och om du stör ett barns utveckling av hjärnan eller deras ämnesomsättning kan du bokstavligen få permanenta och livslånga konsekvenser.


"Så detta är ett allvarligt och globalt hot mot folkhälsan."


I denna senaste studie med fokus på nappflaskor fann forskare också att mer plast släpptes när temperaturen på vattnet som användes för att rengöra flaskorna ökade.


När forskare steriliserade flaskorna och exponerade dem för vatten vid 70 grader Celsius släpptes cirka 16,2 miljoner mikroplastpartiklar per liter. Men när vattentemperaturen gick upp till 95 grader Celsius fann forskare att så många som 55 miljoner plastpartiklar kunde släppas ut i vattnet.


Under tiden, vid 25 grader Celsius - alldeles för kallt för att klara internationella riktlinjer för korrekt sterilisering - släpptes bara omkring 600 000 plastpartiklar.


"Vad vi fann är att det finns en direkt korrelation med vattnets temperatur, så ju högre temperaturen på vattnet är, desto mer mikroplast frigörs", säger John Boland, en av studiens författare och professor vid Trinity College i Dublin.


Men temperaturen var inte den enda faktorn som förändrade mängden mikroplast som läckte ut från flaskan.


"Vad som verkligen var förvånande är att om du har rumstempererat vatten, och du bara skakar det i en minut, släpper du hundratals och tusentals mikroplaster," tillade han. ”Mekanisk omrörning av flaskan frigör också mikroplaster. Och så det var överraskande."


För mer information, läs CTV News

Everyday Baby har sedan 2013 använt de bästa materialen och strävat efter plastfria babyprodukter för att skapa de hälsosammaste produkterna för ditt barn och ditt barn för ett bra och hälsosamt liv!

Everyday Baby Glass Nappflaska är en av dem. Flaskan är utvecklad för att vara den bästa och säkraste glasnappflaskan för ditt barn. Glas läcker inte skadliga ämnen som plast gör. Den innovativa silikonbeläggningen på utsidan av flaskan kommer att ge dig en vacker och ikonisk design och om den går sönder förhindrar silikonbeläggningen att den gör oreda på golvet.

Vår smarta Heat Sensing Serie indikerar om vätskan är för varm genom att byta färg, så du behöver inte oroa dig för att ditt barn skållas.

EVERYDAY BABY – DET Hälsosamma varumärket

← Äldre inlägg Nyare inlägg →