Är nappflaskor av plast giftiga för ditt barn? Ta reda på sanningen.

Upplagt av Everyday Baby den

Utan tvekan spelar föräldrar en viktig roll för att hålla sitt barn säkert och alltid skyddat. Så som ansvarsfulla och idealiska föräldrar måste du välja de säkraste produkterna för ditt barn. Allt från nappflaskor till leksaker ska allt vara säkert och av bästa kvalitet.

Men tyvärr, i bråttom att få saker gjorda, slutar föräldrar med att köpa nappflaskor av plast till sina bebisar. Fördelen med plast är att de är billiga och nästan okrossbara. Men har du någonsin tänkt på om de är säkra för ditt barn eller inte?

Överväg att söka efter artiklar som är relaterade till säkerheten för plastnappflaskor, så får du mycket information om det.

Det tog US Food and Drug Administration år 2012 att förbjuda skadlig kemisk bisfenol-A eller BPA från plastflaskorna med baby- och sipper cups. Men förutom BPA finns det flera ingredienser som används som kan vara en anledning till oro för föräldrar.

Enligt barnläkaren, W. Kyle Mudd, gör: "Även en BPA-fri plastflaska består av vissa risker."

Du kan dock vidta några åtgärder för att begränsa risken så mycket som möjligt. Men låt oss först förstå varför plast är ett sådant problem för oss.

FARA MED PLASTFLASKAR

Vetenskapen som är relaterad till plast och hälsa är ganska sofistikerad och luddig. Det beror på att inte alla ingredienser i plast har testats på massor. De saker vi vet härstammar från djurstudier.

Dr Mudd förklarar, "Vi vet inte exakt hur alla dessa föreningar påverkar människors hälsa." Vissa idéer visar dock att de föreningar som förknippas med plast har ett samband med flera hälsoproblem.

VARFÖR BPA ÄR FARLIGT

BPA kategoriseras som bisfenol, som används för att härda plasten. Denna förening kan påverka kroppens reproduktionshormoner. Studier tyder på att det också har en viss inverkan på fertilitet och pubertetstid. Tillsammans med det finns det vissa bevis som säger att det också ökar kroppsfettet. Vidare har det också en inverkan på nervsystemet och immunförsvaret.

ANDRA KEMISKA PÅVERKAN PÅ HÄLSA

Kemikalier i plast leder till flera hälsoproblem. Det kan till och med vara förenat med många risker, till exempel är flera sippy-koppar gjorda av polypropenbitar.

Om ditt barn dricker mjölken eller någon vätska från den typen av flaska, dricker de inte bara mjölk utan får också i sig "mikropartiklar".

För närvarande tillverkas nästan alla typer av plastflaskor av plast av livsmedelskvalitet. Dessa flaskor är gjorda av plast som heter polypropen som släpper ut miljontals små plaster varje gång du matar ditt barn. Vidare heter det mikroplast.

Om du vill koka vattnet till ditt barn och fruktar de negativa effekterna av plast, kan du överväga en vattenkokare av metall eller glas. Kom dock ihåg en sak: de flesta plastflaskor kommer att släppa ännu mer mikroplast när vattnet kokas.

För att vara på den säkrare sidan kan föräldrar välja nappflaskor i glas. Dessa typer av flaskor är fria från kemikalier och tillverkade av det härdade glaset. Everyday Baby är ett varumärke för den medvetna familjen där alla glasnappflaskor är belagda med silikon. Flaskorna släpper inga skadliga ämnen som plast gör och är därför säkra för barnets hälsa.

KRÄVLING I samband med RENGÖRING OCH ANVÄNDNING AV PLASTFLASKAR

Rekommendera inte att förvara bröstmjölk i plastflaskor under lång tid på grund av antalet mikroplaster som läcker ut från flaskan.

Undvik att använda varmt vatten eller annat rengöringsmedel på polykarbonatflaskorna. Det beror på att användning av rengöringsmedel och varmvatten på plastflaskor kan leda till att plasten bryts ner snabbt.

Undvik att värma plastflaskorna i mikrovågsugnar eftersom det kan leda till att plasten smälter i barnets mjölk vilket kan vara skadligt för barnet.

Även efter rengöring av flaskan finns doften av gammal mjölk kvar i plastflaskor. Rester av den gamla mjölken fastnar i plastens fibrer och kan inte tas bort lätt. Detta kan vara illamående för barnet.

SLUTSATS

Med tanke på farorna med plastflaskor och besväret med att rengöra dem och inte kunna rengöra dem ordentligt, rekommenderas det att använda Everyday Baby Glass Bottles belagda med silikon, vilket gör det lätt att rengöra, vilket säkerställer att inga gamla rester eller lukt finns kvar på flaskan.

gemenskap - det hälsosamma livet

RSS